Connect with us

Sin categorizar

Un 26% de la facturació de Balears en el sector de la moda es concentra a Menorca

Un 26% de la facturació de Balears en el sector de la moda es concentra a Menorca

En matèria de calçat i bijuteria

D’acord amb el Mapping de Clústers de les Illes Balears que ha presentat avui matí el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, juntament amb Maite Salord, presidenta del Consell de Menorca, l’illa concentra el 26% de la facturació balear en el sector de la moda, donat la important presència a Menorca d’empreses dedicades a la fabricació i disseny de calçat i bijuteria.

El titular de Treball, Comerç i Indústria, en companyia del director general de Política Industrial, Bartomeu Morro, ha donat a conèixer avui a Menorca els resultats d’aquest informe, el qual té com a objectiu actualitzar i concentrar informació d’utilitat sobre el treball amb clústers, una metodologia que permet millorar la competitivitat del teixit productiu, a través de l’estratègia empresarial i la segmentació del negoci.

En el cas de Menorca, l’informe indica que les activitats més importants són les relacionades amb la moda, gairebé al mateix nivell que el sector turisme. La tercera activitat més important és la construcció i materials de construcció.

El 2014 el clúster de la moda, que va patir les conseqüències de la crisis, comptava amb 106 empreses a Balears (41 a Menorca), un volum de facturació de 387 milions d’euros (101 a Menorca, un 26%) i 2.585 treballadors (959 a Menorca, un 37%). Aquesta activitat és un sector històric a Menorca i reuneix a empreses d’alta tradició productiva a les Illes i inclou totes les activitats relacionades amb productes com: calçat masculí, calçat femení de moda, gamma mitjana-alta, calçat casual, espardenyes, bijuteria, perles, accessoris de pell i moda tèxtil.

Si atenem al volum de facturació de les empreses de moda a l’illa, un 39,5% de la facturació de Menorca es concentra a Maó i un 27% a Ciutadella, seguits dels municipis de Ferreries (11,4%) i Alaior (10,3%).

D’altra banda, el turisme constitueix el principal motor econòmic tant de Balears com de Menorca. A Balears suposa un 37% del nombre d’empreses, un 71% del volum de facturació i un 67% del nombre de treballadors. No obstant, si comparem el pes de turisme i el de moda respecte a Balears, el sector turístic de Menorca només suposa un 3,5% del total d’empreses a la Comunitat, un 0,8% del volum de facturació autonòmica i un 1,5% del total de treballadors de Balears.

Sobre el volum total de facturació de l’illa en els diversos sectors, a Maó es concentra el 12,77% del turisme i l’11,84% de la construcció; a Ferreries l’activitat principal és la moda (10,93%); a Ciutadella el turisme (7,26%) i moda (7,13%); a Alaior l’alimentació (4,36%) i moda (2,35%); i a Es Castell el turisme (1,89%) i l’alimentació (0,63%).

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicidad