Presentada la primera edició de l’Smart Island World Congress (SIWC) de Mallorca
OCIO Y CULTURA

Presentada la primera edició de l’Smart Island World Congress (SIWC) de Mallorca

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 20 i 21 d’abril a Calvià

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat avui la primera edició de l’Smart Island World Congress (SIWC) de Mallorca, que neix de la demanda dels territoris insulars per posicionar-se com a seus de congressos en l’àmbit de la tecnologia i la innovació.

El programa gira al voltant de quatre grans eixos: les noves connectivitats; el desenvolupament urbà i social; el talent i el creixement econòmic, i les illes del futur, a partir dels quals es desenvoluparan 15 conferències, entre discursos d’obertura, sessions plenàries i sessions paral·leles, amb més de 85 ponents.

Es debatran temes com les dades massives, la sostenibilitat de la planificació urbanística i turística, la mobilitat intel·ligent, l’educació, les empreses emergents, els models de negoci, l’arquitectura i l’herència cultural, entre d’altres.

La primera edició del SIWC comptarà amb una destacada presència de representants institucionals internacionals, entre els quals destaquen els ministres de turisme de Cuba, Malta o República Dominicana

La primera edició del SIWC comptarà amb una destacada presència de representants institucionals internacionals, entre els quals destaquen els ministres de turisme de Cuba, Malta o República Dominicana i els batles de municipis com Malé (Maldives). També de l’ONG Costa Rica Limpia, de l’Institut d’Investigació de Polítiques del Carib (Jamaica) o de la Unió Africana d’Arquitectes (Maurici). I en l’àmbit nacional, sobresurten noms com el de l’expresident del Govern d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, o el director executiu d’UN Habitat, Joan Clos.

Entre els principals ponents destaca cal ressaltar la presència de l’expresident de Kiribati, Anote Tong, expert mundial en canvi climàtic i un dels majors especialistes del món en la pujada del nivell del mar i en els desplaçaments de refugiats per causes ambientals.

Un altre dels conferenciants a la cimera de Calvià serà Parag Khanna, geoestratega d’economies emergents, autor de best-sellers i un dels oradors que ha obtingut més reconeixement entre els experts en geopolítica.

10 abril, 2017

Deja un comentario