Connect with us

OCIO Y CULTURA

L’Orquestra Simfònica torna al Born

Ckg5d2NXIAA3Z5V-1.jpg-large

Aquest divendres: Amb el concert Viu la Simfònica! i la col·laboració de Maria del Mar Bonet

Aquest divendres, 10 de juny a les 20h, el Born, el lloc emblemàtic i reivindicatiu que marcà un abans i un després en la història de la Simfònica, tornarà ser l’escenari que acollirà el concert públic.

Durant la passada legislatura la Simfònica va patir retallades considerables i pèrdua de drets laborals dels treballadors, recollits en l’acord de viabilitat, de 18 d’octubre de 2013. Aquest 7 de juny, el Patronat de la Fundació Orquestra Simfònica va aprovar-ne per unanimitat l’extinció. Un acord “nociu”, segons la gerent de l’Orquestra Mar Rescalvo, que allunyà la Simfònica de la societat, impedint, per exemple, els concerts de caràcter social i educatiu.

Amb el concert Viu la Simfònica!, amb el qual apropam la música a la societat, l’Orquestra i les Illes Balears celebren l’extinció avui d’aquest acord, conscients que la música és una eina fonamental en la transformació social.

La programació que s’oferirà per a aquest concert seran les obres de Les noces de Fígaro de W. A. Mozart; La força del destí de G. Verdi; Carmen de G. Bizet i Les noces de Luis Alonso de G. Giménez. No només s’interpretaran aquestes obres, sinó que el públic podrà gaudir de les cançons de Maria del Mar Bonet, artista referent de l’illa.

En el concert, el públic rebrà informació per mitjà de fulletons sobre el festival estiuenc, Estius Simfònics, que l’Orquestra organitza. Un total de set concerts són els que es realitzaran al Castell de Bellver. Els cinc primers es faran els dissabtes del mes de juliol i els dos darrers, els dos primers divendres d’agost. El cartell és de luxe, amb convidats com Julian Rachlin (artista en residència), la soprano Maria Bayo, la pianista Maria Montero, el tenor Josep Bros i, entre d’altres, el pianista Michel Camilo.

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *