Connect with us

Sin categorizar

La Policia Local de Palma i l’obertura del palau de congressos, prioritats del batle per a l’any 2016

Captura de pantalla 2015-12-31 a las 19.01.43

L’acte cívic de la festa de l’Estendard acaba amb l’habitual discurs del batle de Palma que, enguany, José Hila el llegia per primera vegada com a batle i en el qual s’ha basat, en bona part, en defensar el model de ciutat que pretén dur a terme amb el seu govern tripartit i ha assegurat que el 2016 serà un any decisiu perquè la Policia Local de Palma recuperi la seva dignitat i el palau de Congressos torni a obrir per “donar retorn econòmic a la ciutat”.

Hila ha demanat respecte per a la ciutat i s’ha compromès a procurar des de l’ajuntament la justícia social que garanteixi la convivència. El batle de Palma ha fet servit el discurs de la Festa per elogiar els canvis que s’han produït en Ciutat des que va arribar ara fa sis mesos a la batlia.

En aquest sentit, s’ha referit al canvi polític que ha viscut la societat palmesana en els darrers comicis municipals que van posar fi a les majories absolutes i van suposar “l’inici d’una etapa de diàleg permanent”, com en el cas del pacte de govern aconseguit a Cort per “recuperar l’orgull de Ciutat”, i ha afegit, “després del desgast i la humiliació patides per la crisi i les retallades”.

En alguns moments del discurs el públic assistent i algunes autoritats presents han aplaudit les paraules del batle, excepte dels regidors del PP, que governaren l’anterior legislatura, ja que Hila ha assegurat que l’actual govern que formen PSIB, MÉS i Som Palma va rebre “una ciutat crispada i desatesa” i ha destacat que han aconseguit “inversions per 11,3 milions del Govern i el Consell de Mallorca per via de la llei de Capitalitat que feia quatre anys que no arribaven doblers”.

Hila ha descartat les “grans infraestructures i el ciment” per centrar-se “en les persones” i els barris. No obstant, no tot han estat lloances cap al tripartit, el batle ha reconegut que l’ús de les consultes ciutadanes són “una primera passa” per prendre decisions però que “no són cap panacea i que estem aquí per governar”.

Finalment, Hila ha conclòs el discurs referint-se als palmesans il·lustres morts el 2015 i també a la dona assassinada en l’últim cas de violència masclista a la ciutat. El batle ha advocat per “educar a la societat i a les generacions venidores per eradicar” aquesta xacra social “insuportable”.

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicidad