Connect with us

OCIO Y CULTURA

Inaugurada l’exposició Avui toca el Prado, amb obres en relleu per a persones amb discapacitat visual

2046520

En el Museu de Mallorca

El Museu del Prado i la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través del Museu de Mallorca, amb el patrocini de la Fundació AXA i la col·laboració de l’ONCE, presenten aquesta iniciativa a través d’imatges en relleu d’obres del Prado, entre les quals es troben La farga de Vulcà i El para-sol, perquè puguin ser recorregudes i tocades amb les mans.

Amb motiu de la celebració d’aquesta exposició, s’ha fet també la reproducció d’una de les obres més emblemàtiques del Museu de Mallorca, l’Entrebigat de les Justes dels Mestres de l’Almudaina.

Divendres 13 de maig de 2016, Avui toca el Prado surt per primera vegada de les seves instal·lacions per presentar, en el Museu de Mallorca, la primera iniciativa del Museu del Prado accessible a persones amb discapacitat visual a través de l’exposició de sis imatges en relleu corresponents a diferents gèneres i estils artístics que reflecteixen la riquesa de les seves col·leccions. La pintura religiosa, la mitologia, l’escena costumista, el retrat i la naturalesa morta són els gèneres que s’apropen per primera vegada des del Prado a invidents o persones amb poca visió a través de la reproducció en relleu d’obres com Noli me tangere, de Correggio; La farga de Vulcà, de Velázquez; El para-sol, de Goya; La Gioconda, del Taller de Leonardo da Vinci; El cavaller de la mà al pit, del Greco o el Bodegó amb carxofes, flors i recipients de vidre, de Van der Hamen, aquestes tres obres darreres reproduïdes a mida real. A aquestes imatges s’uneix, en el Museu de Mallorca, la reproducció de la Tabica de les Justes dels Mestres de l’Almudaina, una de les obres més emblemàtiques del museu mallorquí.

Desenvolupat amb la col·laboració de professionals amb discapacitat visual, aquest projecte compta amb material addicional com plafons i etiquetes en braille, audioguies de suport que proporcionen les indicacions necessàries per fer el recorregut tàctil de les peces exposades i ulleres opaques –que impedeixen la visió– per facilitar aquesta experiència sensorial a tot tipus de públic.

La reproducció en relleu de les obres, desenvolupada a partir de fotografies en alta resolució a què es confereixen textures i volums de fins a sis mil·límetres, s’ha realitzat amb la tècnica Didú dels Estudios Durero.

Després del seu pas per Mallorca, Avui toca el Prado farà accessibles aquestes obres a persones amb algun tipus de discapacitat visual en altres ciutats de la geografia espanyola com Girona, Sant Sebastià, Vigo, València i Sevilla. En totes, s’inclourà també una reproducció en relleu d’una de les obres més emblemàtiques de cada un dels museus en què es presentarà.

Seu i dates: Museu de Mallorca
13 de maig – 3 de juliol de 2016

Horari: De dimarts a divendres, de les 10.00 a les 18.00 h
Dissabtes i diumenges, de les 11.00 a les 14.00 h
Dilluns i dies festius del calendari oficial, tancat

Organitzadors: Exposició organitzada pel Museu Nacional del Prado i la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través del Museu de Mallorca, amb el patrocini de la Fundació AXA i la col·laboració de l’ONCE

Comissari: Fernando Pérez Suescun, cap de Continguts Didàctics de l’Àrea d’Educació del Museu Nacional del Prado

Coordinador: Jordi Penas

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *