Connect with us

Sin categorizar

Els pescadors de Balears faran una aturada setmanal

curso-patron-local-pesca

ENTRE ELS MESOS DE FEBRER I ABRIL

Entre els mesos de febrer i abril les 43 barques d’arrossegament de les Illes Balears “faran una aturada setmanal, paulatinament, amb la finalitat de garantir la sostenibilitat dels recursos pesquers i garantir l’abastiment a la llonja”. Així ho ha anunciat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, després d’arribar a un acord amb el sector, el qual “amb aquesta iniciativa, reduirà un 4 % l’esforç pesquer, reducció que es veurà compensada pel Fons Europeu i Marítim de Pesca (FEMP) per mitjà del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), com ha subratllat el secretari de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Antoni Garau. De les 43 embarcacions, 27 són de Mallorca, 7 de Menorca, 6 d’Eivissa i 3 de Formentera.

La finalitat és garantir la sostenibilitat dels recursos pesquers i garantir l’abastiment a la llonja

Aquesta mesura representa una reducció de 140 tones a l’any de les 3.500 que capturen els pescadors de les Illes. És a dir, que a Mallorca l’esforç pesquer es redueix un terç cada dia.

 Per a aquesta primera aturada el pressupost de l’Estat és de de 337.139 euros, quantitat calculada per a una previsió inicial de quinze dies d’aturades. Per a nou dies, el pressupost és de 190.000 euros.

Es compleixen així el Reglament de la Unió Europea i altra normativa de l’Estat i de la Comunitat Autònoma relativa a la pesca que destaquen la necessitat de prendre mesures de gestió per a l’explotació sostenible dels recursos pesquers a la mar Mediterrània, amb l’objectiu principal d’establir un marc de gestió eficaç per a la protecció estricta de determinades espècies marines i la conservació dels hàbitats naturals i la fauna i la flora silvestres.

 

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *