Connect with us

Sin categorizar

Els constructors traslladen al Govern la seva preocupació sobre el futur del sòl vacant urbà i urbanitzable a Balears

El director general d’Ordenació del Territori, Luis Corral, ha explicat avui als presidents l’Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de Balears i de l’Associació de Constructors de Balears, Luis Martín i Eduardo López, respectivament, els resultats de l’estudi de la capacitat de població i habitatges en el sòl urbà i urbanitzable vacant, resultats que indiquen que hi ha capacitat per assumir una població de 364.505 persones més, un 33 % més de la població actual de les Illes Balears (1,1 milions d’habitants).   L’estudi, que ha explicat el director general d’Ordenació del Territori, Luis Corral, i que ha estat elaborat pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), ha estat qualificat pels presidents de les patronals de constructors i de promotors de Balears com una «eina útil, molt positiva, en la qual s’ha fet un esforç molt interessant i important».   Una vegada analitzades totes les dades, tant Eduardo López com Luis Martín han coincidit a afirmar: «No tenim cap interès ni desitjam que s’usi sòl rústic».   Així mateix, els presidents de les patronals han traslladat la seva preocupació al director general d’Ordenació del Territori sobre el futur del sòl vacant urbà i urbanitzable a l’arxipèlag balear.   Per a Luis Corral, «hem de tenir clar que cal centrar-se a regenerar i donar eines per actuar sobre la ciutat ja construïda, perquè l’urbanisme del present i del futur s’ha de centrar especialment en la revitalització de les nostres ciutats, en la capacitat d’adaptar-se al creixement aquí, no en la classificació de nou sòl».   Cal recordar que el sòl vacant urbà i urbanitzable actual està format per 3.076 hectàrees que permetrien acollir la construcció potencial de 144.460 habitatges.   Per illes, la capacitat de població en el sòl vacant urbà i urbanitzable és de 284.269 persones a Mallorca, 35.304 a Menorca, 43.348 a Eivissa i 1.508 a Formentera. Respecte dels habitatges potencials en aquest sòl serien: 112.620 a Mallorca, 17.202 a Eivissa, 14.009 a Menorca i 629 a Formentera. Hi ha una superfície de 2.098,80 hectàrees disponibles a Mallorca; 545,63 hectàrees a Eivissa; 422,68 hectàrees a Menorca i 9,13 hectàrees a Formentera.

Presentat als Promotors Immobiliaris de Balears i a l’Associació de Constructors, els resultats de l’estudi de la capacitat de població i habitatges en el sòl urbà i urbanitzable vacant

El director general d’Ordenació del Territori, Luis Corral, ha explicat aquest dimarts als presidents l’Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de Balears i de l’Associació de Constructors de Balears, Luis Martín i Eduardo López, respectivament, els resultats de l’estudi de la capacitat de població i habitatges en el sòl urbà i urbanitzable vacant, resultats que indiquen que hi ha capacitat per assumir una població de 364.505 persones més, un 33 % més de la població actual de les Illes Balears (1,1 milions d’habitants).

L’estudi, que ha explicat el director general d’Ordenació del Territori, Luis Corral, i que ha estat elaborat pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), ha estat qualificat pels presidents de les patronals de constructors i de promotors de Balears com una «eina útil, molt positiva, en la qual s’ha fet un esforç molt interessant i important».

Una vegada analitzades totes les dades, tant Eduardo López com Luis Martín han coincidit a afirmar: «No tenim cap interès ni desitjam que s’usi sòl rústic».

Així mateix, els presidents de les patronals han traslladat la seva preocupació al director general d’Ordenació del Territori sobre el futur del sòl vacant urbà i urbanitzable a l’arxipèlag balear.

Per a Luis Corral, «hem de tenir clar que cal centrar-se a regenerar i donar eines per actuar sobre la ciutat ja construïda, perquè l’urbanisme del present i del futur s’ha de centrar especialment en la revitalització de les nostres ciutats, en la capacitat d’adaptar-se al creixement aquí, no en la classificació de nou sòl».

Cal recordar que el sòl vacant urbà i urbanitzable actual està format per 3.076 hectàrees que permetrien acollir la construcció potencial de 144.460 habitatges.

Per illes, la capacitat de població en el sòl vacant urbà i urbanitzable és de 284.269 persones a Mallorca, 35.304 a Menorca, 43.348 a Eivissa i 1.508 a Formentera. Respecte dels habitatges potencials en aquest sòl serien: 112.620 a Mallorca, 17.202 a Eivissa, 14.009 a Menorca i 629 a Formentera. Hi ha una superfície de 2.098,80 hectàrees disponibles a Mallorca; 545,63 hectàrees a Eivissa; 422,68 hectàrees a Menorca i 9,13 hectàrees a Formentera.

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicidad