Connect with us

Sin categorizar

Balears crearà una llei contra el canvi climàtic

2007890

AMB L’OBJECTIU DE COMBATRE LES EMISSIONS FINS AL 2050

Els directors generals d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, i d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han fet balanç de l’assistència a la Cimera del Clima, que va tenir lloc a París del 8 al 12 de desembre, en què els 195 països presents a la COP21 van adoptar un acord pel qual es comprometen a tractar dels objectius de reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, que seran revisables a l’alça cada cinc anys.

L’objectiu és limitar l’escalfament global entre 1,5 i 2 ºC sobre els nivells preindustrials de 1880, un punt que ambdós directors generals consideren positiu, com també el fet que “el mateix text reconegui que amb els compromisos de reducció concrets proposats fins ara no es pot complir aquest objectiu”. També consideren important que “preparar els plans de reducció d’emissions i comunicar-los sigui vinculant”, però lamenten que “no hi hagi mecanismes clars per obligar que els objectius de reducció d’emissions que presentin els països siguin suficientment ambiciosos, ni sancions per obligar-los. En la balança negativa també els dol que els drets humans hagin quedat fora de l’articulat del text.

Pel que fa a les Illes Balears, els objectius per a la legislatura de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, tal com ha detallat Groizard, són “impulsar una llei balear de canvi climàtic amb objectius vinculants per a 2050” i potenciar una normativa d’energies renovables centrada en l’autoconsum i l’eficiència energètica. En la mateixa línia, el director general d’Energia i Canvi Climàtic aposta per tirar endavant una llei de mobilitat sostenible que “canviï la dependència que tenim del vehicle privat”, ja que a la nostra comunitat autònoma la meitat de les emissions corresponen al transport, un 35 % del qual al terrestre, i que hi ha una mitjana de vuit-cents vehicles per cada mil habitants, mentre que a l’Estat és de sis-cents vehicles per cada mil habitants.

Per al 2016, Joan Groizard ha avançat que “el 100 % de l’energia que comprin les Illes Balears serà d’origen renovable”. Aquesta mesura anirà acompanyada de “la instal·lació de panells de cèl·lules solars als edificis de l’Administració pública i d’un pla d’estalvi d’energia”. També ha recordat que des del mes de juliol “s’han triplicat els punts de càrrega de vehicles elèctrics”.

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicidad