Connect with us

Sin categorizar

Antoni Verger abandona la política : “Necessit descansar”

Antoni Verger

VA SER CANDIDAT DE MÉS AL CONGRÉS EN LES PASSADES ELECCIONS GENERALS

Antoni Verger ha anunciat aquest dijous dematí que abandona la primera línia política. Ho ha fet amb una carta publicada al seu perfil de Facebook i en la qual ha explicat els motius. Verger va ser el candidat de Més al Congrés en les passades eleccions generals.

AQUESTA ES LA CARTA PUBLICADA EN EL SEU FACEBOOK

Aquests propers mesos de març i abril de 2016 està previst que es duguin a terme el Congrés del PSM i l’Assemblea general de MÉS. En principi Biel Barceló, fins ara secretari general de PSM i coordinador i coportaveu de MÉS, no aspira a revalidar els càrrecs i deixarà pas a un procés de renovació interna de la direcció i les executives de PSM i MÉS.

Algunes persones dins PSM i MÉS fa temps que m’animen a fer una passa endavant i participar en aquest procés de renovació. Aquest Nadal hi he estat pensant molt i finalment he decidit que NO HI PARTICIPARÉ. Després de 8 anys dedicat de ple a l’activitat política, sent que necessit ara un temps de pausa, tornar a exercir la meva professió de tècnic de transports a l’administració, i sobretot, poder dedicar el màxim de temps possible a la meva filla Roser, de 15 mesos.
Vaig començar l’any 2007, amb 33 anys, i em vaig “estrenar” al càrrec de director general de Transports del Govern havent de dirigir el procés de les obres de reparació del Metro “submarí” que havia acabat d’inaugurar amb moltes presses Mabel Cabrer i Jaume Matas.
Varen ser anys de gran desenvolupament del transport públic. A la Conselleria de Mobilitat 2007-2011 vàrem electrificar el tren entre Palma i Inca, millorar les freqüències (trens Palma-Inca cada 20 minuts), abaratir les tarifes dels busos TIB amb un nou sistema d’abonaments, també vàrem incrementar freqüències, horaris, del bus TIB, etc. Tot això va comportar increments molt importants d’usuaris. Així mateix, vàrem iniciar les obres del tren de Llevant i el projecte del tramvia de la badia de Palma (dos projectes positius i necessaris que un dia segur seran realitat), vàrem instal·lar sistemes de bicicleta pública, etc.
Ja acabant la legislatura, vaig redactar les al·legacions del PSM-IV i vàrem aconseguir així aturar la construcció del 2on Cinturó, que estava a punt d’iniciar el departament de Carreteres del Consell gestionat pels socis del PSOE.
El 2011 va venir la meva candidatura com a cap de llista del PSM-IV-E a les eleccions de Palma, on vàrem aconseguir sorprenentment (cap enquesta ho augurava) 3 regidors a l’Ajuntament. Varen ser uns anys intensos, on vàrem intentar dur a terme una oposició al PP alhora contundent i propositiva.
Recordaré sempre el moment en que vaig arribar a les oficines del grup municipal, després d’una nit d’insomni donant voltes al tema, i vaig dir als meus companys Noguera i Marisol “he tengut una idea, proposarem llevar el nom dels Ducs de Palma a La Rambla”, o el dia en que vaig enviar un watsapp al grup municipal dient “Toni, Marisol, demà dematí agafau camiseta verda de la Crida que he pensat que l’hem de dur posada al Ple”. Era la primera vegada que el “verd” entrava a les institucions i aquell gest va tenir un impacte considerable. També recordaré sempre l’emoció de participar en primera persona a la festa de l’Estendard, plantant les quatre barres del rei en Jaume enmig de la Plaça de Cort, i haver tengut el privilegi de ser el ponent de la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a n’Aina Moll.
La nostra feina d’oposició va forçar Isern a assumir el requisit del català per seleccionar un nou secretari municipal, a acabar la reforma del Bloc XII de “Corea” i que els veïnats poguéssin tornar a ca seva, a no tancar les piscines municipals de Son Roca i Sant Jordi, a no tallar centenars d’arbres a la zona de Son Puig-Son Roca per les obres del gasoducte, o a frenar “in extremis” l’adjudicació/estafa de l’hotel i el Palau de Congressos al Grup hoteler Barceló per un preu inferior al real.
Ara, després d’haver d’encapçalat la candidatura de MÉS al Congrés dels Diputats, simplement NECESSIT DESCANSAR. Vull tenir temps d’exercir la meva professió, poder acabar la carrera de Filosofia (la vaig haver de deixar aparcada l’any 2007 quan just me faltava un any), i poder passar molt de temps amb la meva filla. Tot això és incompatible amb la feinada que s’ha de fer per organitzar i estructurar internament MÉS. Per sort hi ha altres persones ben capacitades i amb empenta que tendran el meu suport per dur endavant aquest projecte polític.
Això no és cap Adéu definitiu. En un futur no descart aportar la meva feina a l’exercici d’algun càrrec de gestió pública o política si sorgeix la possibilitat i consider que puc estar capacitat. I per descomptat, seguiré participant al PSM i MÉS com a militant de base.
Només acabar demanant disculpes per les errades que he pogut cometre (no sempre surt tot bé) i a totes aquelles persones que s’hagin pogut sentir perjudicades o defraudades per les meves decisions.
I sobretot, donar les gràcies a tantes i tantes persones (moltes sou per aquí) amb les que tots aquests anys he fet feina, col·laborat, intentant tirar endavant projectes polítics en favor de la gent, del territori, i de la cultura d’aquesta terra.
Una abraçada a tothom!

Haz clic para seguir leyendo
Publicidad
Comentar

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *